Uzbekistanul închide frontiera după primirea a 45.000 de refugiaţi kirghizi - VIDEO

Uzbekistanul a anunţat că aproximativ 45.000 de refugiaţi adulţi şi mii de copii s-au refugiat din Kîrgîzstan, precizând că frontiera urmează să fie închisă şi cerând ajutorul comunităţii internaţionale pentru a le oferi asistenţă.

22 afișări
Imaginea articolului Uzbekistanul închide frontiera după primirea a 45.000 de refugiaţi kirghizi - VIDEO

Uzbekistanul închide frontiera după primirea a 45.000 de refugiaţi kirghizi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom înceta să mai primim refugiaţi din Kîrgîzstan pentru că nu îi putem găzdui şi nu avem capacităţile pentru a-i primi", a declarat vicepremierul uzbek Abdullah Aripov.

"Până acum am înregistrat 45.000 de refugiaţi. Ar putea veni alţii la alte posturi de frontieră. Avem nevoie de ajutorul unor organizaţii internaţionale", a precizat Aripov în cursul unei vizite în tabăra Iorkichlok, în apropierea frontierei cu Kîrgîzstanul.

Sudul Kîrgîzstanului, situat la frontiera cu Uzbekistanul, este de patru zile teatrul unor violenţe etnice sângeroase soldate cu cel puţin 117 morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici