Vacanţa de lux petrecută de Boris Johnson în Caraibe, vizată de o anchetă. Cât a costat sejurul

  • Boris Johnson este anchetat pentru vacanţa de lux pe care a petrecut-o în Caraibe la sfârşitul anului 2019.
  • Premierul britanic şi logodnica sa au petrecut Anul Nou pe insula privată Mosquito, în arhipelagul Caraibelor Grenadine.
  • Boris Johnson va fi anchetat şi pentru suspiciuni legate de renovarea apartamentului său din Downing Street.
1067 afișări
Imaginea articolului Vacanţa de lux petrecută de Boris Johnson în Caraibe, vizată de o anchetă. Cât a costat sejurul
Premierul britanic Boris Johnson face obiectul unei investigaţii cu privire la vacanţa de lux pe care a petrecut-o în Caraibe după victoria sa în alegerile legislative de la sfârşitul anului 2019, a declarat luni (10 mai) autoritatea responsabilă de asigurarea respectării normelor parlamentare, potrivit Le Figaro.
 
Liderul conservator şi logodnica sa, Carrie Symonds, au petrecut Anul Nou pe insula privată Mosquito, în arhipelagul Caraibelor Grenadine. În declaraţia sa de avere, în calitate de deputat, Boris Johnson a precizat că vacanţa în valoare de 15.000 de lire sterline i-a fost oferită de omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator. 
 
David Ross a negat în primă fază că i-a oferit o asemenea sumă lui Boris Johnson. Dar a revenit asupra declaraţiei prin intermediul purtătorului său de cuvânt şi a spus că a fost vorba de un "beneficiu în natură". 
 
Downing Street a subliniat anterior că totul a fost declarat în documentele oficiale.
 
Dezvăluirea vine într-un moment în care Boris Johnson este implicat în mai multe cazuri care au evidenţiat legăturile foarte strânse dintre putere şi interesele private, în cauză fiind luxoasa renovare a apartamentului său de la Downing Street, aflată în centrul unei anchete a comisiei electorale britanice.
 
În ciuda acestor scandaluri, Partidul Conservator a ieşit mai puternic din alegerile locale din 6 mai în Anglia, învingându-i pe laburişti la Hartlepool, unul dintre bastioanele istorice ale acestora din nord-estul Angliei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici