Vaccinul dezvoltat de Moderna intră în ultima fază a testării clinice. SUA oferă companiei încă 472 de milioane de dolari

  • Vaccinul împotriva Covid-19 al companiei farmaceutice Moderna intră în faza a treia.
  • Moderna a primit fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari.
  • În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioane de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.
1361 afișări
Imaginea articolului Vaccinul dezvoltat de Moderna intră în ultima fază a testării clinice. SUA oferă companiei încă 472 de milioane de dolari

Vaccinul dezvoltat de Moderna intră în ultima fază a testării clinice. SUA oferă companiei încă 472 de milioane de dolari

Moderna a primit încă 472 de milioane de dolari din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, scrie Reuters. Compania famaceutică a spus că fondurile vor susţine studiul său clinic, în faza a treia, pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.

Fondurile suplimentare vin după ce, în aprilie, Moderna primea 483 de milioane de dolari de la agenţia federală. Pe atunci, dezvoltarea vaccinului era în faza preliminară.

„Încurajaţi de datele prima fază a studiului, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidemii“, spune directorul general Stéphane Bancel.

Vaccinul intră în faza a treia

Ultima fază a studiului vaccinului, primul din SUA care va fi testat pe oameni şi care este dezvoltat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, va începe pe 27 iulie şi va implica 30.000 de participanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici