Val de teorii ale conspiraţiei după uciderea cercetătorului care studia COVID-19. Cine era bărbatul care l-a împuşcat

  • Uciderea cercetătorului care era aproape de o descoperire semnificativă privind coronavirusul a alimentat teorii ale conspiraţiei în jurul lumii
  • Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, era profesor asistent la Universitatea de Medicină din Pittsburgh şi studia COVID-19 înainte să fie ucis
  • Poliţiştii cred că a fost vorba de o crimă urmată de sinucidere.
9188 afișări
Imaginea articolului Val de teorii ale conspiraţiei după uciderea cercetătorului care studia COVID-19. Cine era bărbatul care l-a împuşcat

Val de teorii ale conspiraţiei după uciderea cercetătorului care studia COVID-19. Cine era bărbatul care l-a ucis

Bing Liu, profesor asistent de cercetare, a fost găsit fără suflare în casa lui, cu răni provocate de focuri de armă în cap, gât, trunchi şi extremităţi, potrivit poliţiştilor.

Investigatorii l-au identificat pe atacator ca fiind un inginer software, în vârstă de 46 de ani, pe nume Hao Gu. Cei doi se cunoşteau, potrivit poliţiştilor.

Ancheta a stabilit că a fost vorba de o crimă urmată de o sinucidere după o „dispută îndelungată cu privire la un partner intim”, scrie BBC

Oamenii legii au spus că există zero dovezi că această crimă a fost efectuată cu scopul de a întrerupe activitatea de cercetare a lui Liu.

Colegii profesorului au transmis un comunicat în numele universităţii în care spun că „sunt profund întristraţi de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător prolific şi admirat în Pittsburgh”.

„Bing era aproape de a face descoperiri semnificative în înţelegerea mecanismului celular care stă la baza infecţiilor cu SARS-CoV-2”, au transmis colegii bărbatului.

Uciderea cercetătorului a fost însă un prilej de răspândire a teoriilor conspiraţiei, unii spunând că Liu ar fi descoperit că virusului îşi avea originea într-un laborator american şi din acest motiv a fost omorât.

Alţii spun că pur şi simplu, cercetătorul a fost omorât pentru a nu dezvălui adevarata origine a coronavirusului.

Foto: University of Pittsburgh

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici