Un cercetător care studia Covid-19 a fost ucis. Acesta era aproape de o „descoperire semnificativă”

Un profesor de la Universitatea din Pittsburgh, care ar fi fost aproape de „o descoperire semnificativă” în studiile sale privind noul coronavirus, potrivit universităţii, a fost împuşcat mortal în ceea ce pare a fi o crimă urmată de sinucidere.

105779 afișări
Imaginea articolului Un cercetător care studia Covid-19 a fost ucis. Acesta era aproape de o „descoperire semnificativă”

Un cercetător care studia Covid-19 a fost ucis. Acesta era aproape de o „descoperire semnificativă”

Bing Liu, profesor asistent de cercetare, a fost găsit fără suflare în casa lui, cu răni provocate de focuri de armă în cap, gât, trunchi şi extremităţi, potrivit poliţiştilor, scrie CNN.

Investigatorii cred că un alt bărbat, găsit în maşina omul de ştiinţă, neindentificat încă, l-ar fi împuşcat pe Liu şi apoi s-ar fi sinucis în autovehicul.
Oamenii legii cred că cei doi se cunoşteau, însă spun că momentan nu există dovezi că Liu ar fi fost o ţintă.

Colegii profesorului au transmis un comunicat în numele universităţii în care spun că „sunt profund întristraţi de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător prolific şi admirat în Pittsburgh”.

„Bing era aproape de a face descoperiri semnificative în înţelegerea mecanismului celular care stă la baza infecţiilor cu SARS-CoV-2”, au transmis colegii bărbatului.

Foto: University of Pittsburgh

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici