Valérie Trierweiler face presiuni asupra lui François Hollande, aflat într-o vizită în Mexic

Valérie Trierweiler, fosta parteneră a preşedintelui francez, a intervenit pentru a ajuta o femeie să-şi recupereze copiii răpiţi de către tatăl lor, în Mexic, în timp ce François Hollande se află într-o vizită în această ţară din America Latină.

207 afișări
Imaginea articolului Valérie Trierweiler face presiuni asupra lui François Hollande, aflat într-o vizită în Mexic

Valérie Trierweiler face presiuni asupra lui François Hollande, aflat într-o vizită în Mexic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte mulţumită de susţinerea lui Valérie Trierweiler, care-mi este preţioasă", a declarat joi Maude Versini, fosta soţie a unui politician mexican, Arturo Montiel, pentru postul privat de radio Europe1.

"@FranceDiplo doit agir" ("@Diplo(maţia)Franţei trebuie să acţioneze"), a scris fosta Primă Doamnă într-un mesaj postat pe Twitter prin care-şi exprimă susţinerea faţă de această franceză aflată în conflict, din decembrie 2011, cu fostul ei soţ, pe care-l acuză că a răpit cei trei copii, în Mexic, şi că o împiedică să-i vadă.

"Să o ajutăm", a adăugat Valérie Trierweiler într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, în contextul în care preşedintele François Hollande urmează să se întâlnească joi, la Ciudad de Mexico, cu omologul său mexican Enrique Pena Nieto.

"Mă bat împotriva fostului meu soţ Arturo Montiel, care a fost guvernatorul statului Mexico, extrem de puternic şi susţinătorul politic al preşedintelui actual al Mexicului", a declarat Maud Versini. "A fost clasat în (revista) Forbes ca al şaptelea cel mai corupt om din America Latină. Nu ezită să-şi folosească întreaga influenţă, să cumpere judecători, nu-i este frică de nimic şi se simte deasupra legilor", a adăugat ea.

Fosta parteneră a şefului statului francez "Valérie Trierweiler m-a ajutat mult, m-a primit în două rânduri la (Palatul) Elysée", a subliniat Maud Versini. "Ea era foarte sensibilă faţă de acest caz. Mi-a spus, la vremea respectivă, că va încerca să plece cu François Hollande în Mexic, în această vizită", a continuat ea.

"Sper ca această vizită să fie pentru mine soluţia şi că François Hollande îmi va aduce copiii!", a declarat Maud Versini, acuzând magistraţi mexicani că i-au "interzis un drept la vizită". "Consider că-mi sunt încălcate drepturile, (iar) Convenţia de la Haga este călcată în picioare", a spus ea. "Nu mai este deloc un caz privat!", a apreciat aceasta.

De când a anunţat, la 25 mai, "finalul vieţii în comun" cu Valérie Trierweiler, care dura în mod oficial din 2007, François Hollande a continuat să apară singur în public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici