Vaticanul, ferm împotriva căsătoriilor homosexuale: ”Dumnezeu nu binecuvântează şi nici nu poate binecuvânta păcatul”

  • Vaticanul a confirmat luni, 15 martie, doctrina Bisericii Catolice, aceasta considerând homosexualitatea un „păcat.”
  • Vaticanul a confirmat imposibilitatea cuplurilor de acelaşi sex de a primi tainele căsătoriei, rezervate „unirii indisolubile între un bărbat şi o femeie,”
1709 afișări
Imaginea articolului Vaticanul, ferm împotriva căsătoriilor homosexuale: ”Dumnezeu nu binecuvântează şi nici nu poate binecuvânta păcatul”
Vaticanul a confirmat luni, 15 martie, doctrina Bisericii Catolice, aceasta considerând homosexualitatea un „păcat” şi a confirmat că este imposibil că persoanele de acelaşi sex să primească tainele căsătoriei, rezervate „unirii indisolubile între un bărbat şi o femeie,” notează Le Figaro.
 
Instituţia Vaticanului responsabilă de exprimarea şi păstrarea dogmei catolice, Congregaţia pentru Doctrina Credinţei, a publicat un răspuns la întrebarea: „Are Biserica puterea de a binecuvânta unirile persoanelor de acelaşi sex? „Nu”, a notat congregaţia în documentul său, semnat de cardinalul Luis Ladaria, prefectul acestui birou.
 
„În unele cercuri ecleziale se răspândesc astăzi proiecte şi propuneri de binecuvântări pentru uniunile dintre persoane de acelaşi sex. Când este invocată o binecuvântare asupra anumitor relaţii umane, este necesar [...] ca ceea ce este binecuvântat să fie ordonat obiectiv şi pozitiv să primească şi să exprime harul, conform scopurilor lui Dumnezeu [...]. Doar realităţile care sunt în sine rânduite să slujească acestor planuri sunt, prin urmare, compatibile cu esenţa binecuvântării date de Biserică,” scrie congregaţia în preambulul textului, menit să clarifice poziţia oficială a Vaticanului. 
 
Dumnezeu nu încetează să binecuvânteze pe fiecare dintre fiii săi. Dar el nu binecuvântează şi nici nu poate binecuvânta păcatul. Biserica nu are şi nici nu poate avea puterea de a binecuvânta uniunile homosexuale,” conchide congregaţia, menţionând că Papa Francisc a citit şi a aprobat textul.
 
În urmă cu cinci luni, comentariile Papei care spuneau că „persoanele homosexuale au dreptul să se afle într-o familie” şi că ar trebui să fie ”acoperite din punct de vedere legal” au provocat multe controverse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici