Veste rea pentru un preşedinte după ce a aflat că are COVID-19. A mai fost diagnosticat cu o boală

Preşedintele din Honduras, Juan Orlando Hernandez, a declarat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus, iar după câteva ore a aflat că are şi pneumonie, precizează Time.

1880 afișări
Imaginea articolului Veste rea pentru un preşedinte după ce a aflat că are COVID-19. A mai fost diagnosticat cu o boală

Vestea rea pentru un preşedinte după ce a aflat că are COVID-19. A mai fost diagnosticat cu o boală

„În calitate de preşedinte al naţiunii şi cetăţean responsabil, vreau să comunic că în weekend am început să simt un anumit disconfort şi astăzi am fost diagnosticat ca fiind infectat cu COVID-19”, spunea Hernandez, marţi, într-un discurs televizat.
 
Preşedintele Juan Orlando Hernández a anunţat marţi că el şi soţia sa au fost testataţi pozitiv cu virusul. La doar câteva ore, acesta a fost internat în spital, după ce medicii au descoperit că are pneumonie, relatează Time.
 
Centrul economic din nordul ţării, în San Pedro Sula reprezintă în continuare una dintre cele mai infectate zone ale ţării, însă capitala, Tegucigalpa, este focarul de infecţie principal.
 
Ministrul Sănătăţii, Alba Consuelo Flores, a precizat că spitalele din aceste oraşe sunt aproape pline, dar a menţionat că guvernul trebuie să înceapă să uşureze restricţiile. Multe afaceri închise din martie au fost autorizate să se redeschidă, deşi cu o capacitate redusă, pentru a reporni economia ţării.
 
„Dacă nu activăm economia, vom avea un alt tip de pandemie care este foamea, malnutriţia şi, probabil, crizele sociale”, a spus Flores. Honduras are 9.656 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 330 de decese. America Centrală este considerată de OMS ca fiind unul dintre locurile unde virusul se manifestă cu intensitate ridicată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici