- Home
- Externe
- (06.04.2020, 14:22)
- Ioana Scholler
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
„Veşti proaste”: Nivelul radiaţiilor a crescut din cauza incendiului din pădurile radioactive de lângă Cernobîl
- Autorităţile din Ucraina au anunţat o creştere a nivelului de radiaţii din zona de excludere din jurul Cernobîl, locul unuia dintre cele mai grave accidente nucleare din istorie
- Creşterea este cauzată de un incendiu de pădure, relatează The Guardian
- Autorităţile de la Kiev au trimis două avioane, un elicopter şi aproape 100 de pompieri pentru a lupta cu flăcările
5733 afişări

Sursa foto: Profimedia / Facebook Yegor Firsov
„Avem veşti proaste - nivelul radiaţiilor a trecut de cel normal în centrul incendiului”, a declarat, duminică, Yegor Firsov, directorul serviciului de inspecţie ecologică din Ucraina, pe Facebook, potrivit The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer: „Ar putea fi doar o coincidență”
-
Ce conţineau documentele furate de la Agenţia Europeană a Medicamentului? Informaţii despre vaccinul Pfizer/ BioNTech
-
Termenul pentru alegerea furnizorului de energie electrică a fost extins
-
Senatul SUA a publicat documente despre ancheta privind ingerinţele ruse. Lindsey Graham: O anchetă "coruptă"
Postarea sa a fost însoţită şi de o filmare a unui măsurător Geiger, care arăta nivelul radiaţiilor depăşit de 16 ori. Incendiul de pădure s-a întins pe o suprafaţă de 100 de hectare, a mai scris Firsov.
Autorităţile de la Kiev au trimis două avioane, un elicopter şi aproape 100 de pompieri pentru a lupta cu flăcările, care au izbucnit duminică şi au afectat peste 20 de hectare dintr-o zonă împădurită în apropiere de centrala nucleară de la Cernobîl.
Serviciul de inspecţie ecologică a declarat, duminică, faptul că nivelul crescut al radiaţiilor a îngreunat eforturile pompierilor, iar în acelaşi timp precizând că oamenii care locuiesc în apropiere nu sunt în pericol.
Cernobîl a poluat o mare parte din Europa după ce al patrulea reactor a explodat în aprilie 1986, regiunea din apropierea centralei fiind cea mai afectată.
Oamenilor nu le este permis să locuiască la mai puţin de 30 de kilometri de centrala nucleară. Celelalte trei reactoare de la Cernobîl au continuat să genereze electricitate până în anul 2000, atunci când centrala s-a închis. O „cupolă” protectoare a fost instalată deasupra reactorului 4 în 2016.
Incendiile au loc des în pădurile din apropierea centralei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe