Veşti proaste pentru România. 90% dintre angajaţii Agenţiei Europene a Medicamentului ar demisiona dacă ar fi mutaţi în oraşul-candidat Bucureşti

Agenţia Europeană a Medicametului (AEM) avertizează că ar putea pierde 70% din personal dacă Bruxellesul va face o alegere inadecvată privind relocarea, în contextul în care un sondaj de opinie relevă că 90% dintre angajaţii instituţiei ar demisiona dacă noul sediu ar fi în România.

4972 afișări
Imaginea articolului Veşti proaste pentru România. 90% dintre angajaţii Agenţiei Europene a Medicamentului ar demisiona dacă ar fi mutaţi în oraşul-candidat Bucureşti

Veşti proaste pentru România. 90% dintre angajaţii Agenţiei Europene a Medicamentului ar demisiona dacă ar fi mutaţi în oraşul-candidat Bucureşti

Agenţia Europeană a Medicamentului a efectuat un sondaj în rândul celor aproximativ 900 de angajaţi privind preferinţele în legătură cu relocarea din Londra, în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Surse citate de site-ul Politico.eu arată că cei mai mulţi angajaţi ai AEM ar prefera mutarea sediului instituţiei în oraşul olandez Amsterdam. Conform sondajului, 90% dintre angajaţi ar prefera să demisioneze mai degrabă decât să lucreze în oraşe-candidat precum Varşovia, Bucureşti sau Sofia.

Agenţia Europeană a Medicamentului a prezentat rezultatele sondajului fără a dezvălui numele oraşelor.

În contextul sondajului, Agenţia Europeană a Medicamentului a avertizat că riscă să piardă peste 70% dintre angajaţi şi să nu îşi poată desfăşura activitatea, dacă liderii Uniunii Europene vor lua o decizie greşită în privinţa relocării, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Olanda a prezentat, în iulie, oferta pentru mutarea Agenţiei Europene a Medicamentului din Londra în Amsterdam, în contextul Brexit, Guvernul olandez angajându-se să facă investiţii de 250-300 de milioane de euro pentru construirea sediului instituţiei dorite şi de România.

Începând din martie 2019, Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană, acest lucru necesitând transferul sediilor Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) şi Autorităţii Bancare Europene (ABE). Decizia finală privind mutarea sediilor celor două agenţii este aşteptată în noiembrie.

În urmă cu câteva luni, surse citate de revista germană WirtschaftsWoche afirmau că Germania şi Franţa au stabilit deja să găzduiască, post-Brexit, noile sedii ale Autorităţii Bancare Europene (ABE) şi Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), însă oficiali guvernamentali germani şi francezi au negat informaţiile.

România a manifestat interes pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Consiliul UE a propus o serie de criterii obiective, precum acces la infrastructură şi servicii, privind relocarea, în contextul Brexit, a instituţiilor, inclusiv a Agenţiei Europene a Medicamentului, care au acum sedii în Marea Britanie, scrie EUObserver, care estimează că decizia va fi totuşi politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici