Vicepremierul britanic Nick Clegg a refuzat să dezvăluie estimări oficiale ale numărului de imigranţi români şi bulgari

Vicepremierul britanic Nick Clegg a refuzat să dezvăluie estimări oficiale ale numărului de bulgari şi români care ar putea veni în Marea Britanie după anularea restricţiilor impuse celor două ţări UE pe piaţa europeană a muncii.

260 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul britanic Nick Clegg a refuzat să dezvăluie estimări oficiale ale numărului de imigranţi români şi bulgari

Nick Clegg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepremierul a declarat că asemenea date nu sunt "precise", apreciind că este vorba mai degrabă despre nişte speculaţii. Prezentarea lor nu ajută "încrederea publică în sistemul de migrare", a declarat el pentru postul LBC Radio.

Clegg a refuzat să spună dacă, potrivit estimărilor oficiale, este vorba despre sub 13.000 de imigranţi sau peste această cifră, relatează BBC News Online. Acesta a fost numărul de imigranţi polonezi prezentat de către Guvernul laburist la aderarea Poloniei la Uniunea Europeană, în 2014, un număr depăşit cu mult.

Potrivit ONS, în iulie 2012 în Marea Britanie erau înregistrate 94.000 de persoane născute în România şi 47.000 de persoane născute în Bulgaria, scrie BBC.

Unii oficiali britanici afirmă că impactul măsurilor tranzitorii de control şi faptul că acestea vor fi anulate în mod simultan inclusiv în alte opt state UE, la sfârşitul lui 2013, fac dificile previziunile pe tema imigraţiei.

Potrivit BBC, Clegg a declarat telefonic pentru LBC, că Guvernul are "estimări, dar acestea sunt (doar nişte) estimări". "Nu cred că noi, ca Guvern, trebuie să începem să oferim estimări, care în acest moment nu sunt foarte precise", a spus el, criticându-i pe laburşti pentru "subminarea (...) susţinerii publice faţă de imigrare" şi "pierderea încrederii" în aceasta tocmai din cauză că au oferit asemenea estimări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici