Vicepremierul rus Dmitri Rogozin ameninţă Moldova: "Dacă se asociază cu UE, îşi întrerupe relaţiile cu Federaţia Rusă"

O decizie a Republicii Moldova de a deveni membru asociat al Uniunii Europene (UE) va conduce la revizuirea acordurilor cu Rusia şi va complica soluţionarea conflictului din Transnistria, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin pentru postul Rosia-24, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

783 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul rus Dmitri Rogozin ameninţă Moldova: "Dacă se asociază cu UE, îşi întrerupe relaţiile cu Federaţia Rusă"

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin ameninţă Moldova: "Dacă se asociază cu UE, îşi întrerupe relaţiile cu Federaţia Rusă"

Chişinăul se pregăteşte pentru Summitul de la Vilnius, unde este aşteptată adoptarea deciziei de asociere a Republici Moldova şi Ucrainei la UE.

"Dacă adoptă această cale, este necesar să ia în considerare că acest lucru nu înseamnă că aderă la UE", a subliniat Rogozin. "Este vorba despre o antecameră unde pot fi ţinuţi destul de mult timp, iar în acelaşi timp (...) îşi întrerup mai întâi relaţiile cu Federaţia Rusă", a continuat Rogozin. Multe dintre relaţiile existente în prezent vor fi revizuite, în mod "inevitabil", a avertizat vicepremierul rus.

În cazul Republicii Moldova, acest lucru va avea "consecinţe importante" în soluţionarea conflictului transnistrean, a continuat Rogozin, potrivit agenţiei. Moldovenii se înşală "grav" în cazul în care un nou Guvern proeuropean crede că poate lua o decizie fără să se uite înapoi, fără să consulte oamenii, în special pe cei din Transnistria, iar întreruperea unor relaţii istorice cu vecinul de la est va afecta întreaga piaţă a produselor şi forţei de muncă moldovene, potrivit aceleiaşi surse.

Această problemă urmează să fie abordată luni, în cadrul vizitei lui Rogozin la Chişinău, precizează Itar-Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici