Vicepreşedintele PDL Hunedoara rămâne în arest în Irlanda până la 10 februarie

Vicepreşedintele PDL Hunedoara, Marian Mihalache, suspectat de uciderea asistentei medicale Loredana Pricăjan la Dublin, va rămâne în arest până la 10 februarie, când va compărea în faţa Tribunalului districtual din Cloverhill, relatează The Irish Times, în ediţia electronică.

13 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PDL Hunedoara rămâne în arest în Irlanda până la 10 februarie

Vicepreşedintele PDL Hunedoara rămâne în arest în Irlanda până la 10 februarie (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Mihalache, în vârstă de 48 de ani, a compărut miercuri în faţa Tribunalului districtual din Dun Laoghaire, după ce i se prezentaseră acuzaţiile marţi seara. Acesta susţine însă că este nevinovat, refuzând alte comentarii.

Judecătoarea Anne Ryan a cerut ca suspectul să fie evaluat psihologic şi să primească tratament medical adecvat. Tribunalul i-a desemnat, de asemenea, un translator.

Loredana Pricăjan, în vârstă de 34 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori cu un cuţit, joi, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul său a încercat probabil să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât. Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin.

MAE a transmis, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că suspectul a fost reţinut luni de autorităţile locale, iar misiunea diplomatică a României la Dublin i-a pus la dispoziţie o listă cu avocaţi la care poate apela în apărarea sa. MAE a precizat şi că, în perioada cât a fost internat în spital, acesta a fost vizitat, la solicitarea sa, de către reprezentanţii Ambasadei.

Surse judiciare declaraseră luni corespondentului MEDIAFAX că principalul suspect în acest caz este vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara. Preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că vicepreşedintele PDL Hunedoara Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, conform regulamentului, dacă instanţa îl va găsi vinovat.

Poliţia irlandeză a solicitat şi sprijinul Poliţiei Române în ancheta privind moartea Loredanei Pricăjan, cerând date şi informaţii care pot contribui la soluţionarea cazului.

În acelaşi timp, Ambasada României la Dublin menţine legătura cu persoana desemnată drept reprezentant oficial al familiei victimei, care se va ocupa de formalităţile de repatriere a corpului neînsufleţit şi care, în baza documentaţiei transmise misiunii diplomatice, beneficiază de asistenţă consulară, fiindu-i facilitat contactul cu autorităţile irlandeze.

Mama victimei a declarat marţi corespondentului MEDIAFAX că bănuieşte că fiica sa a fost ucisă din gelozie, însă a spus că nu îl credea capabil pe crimă pe Marian Mihalache.

"A venit Poliţia şi atât ne-a spus, că este omorâtă în Dublin. Ne-a spus şi cine a omorât-o. Omul care a umblat de 15 ani la mine în casă, domnul directorul Mihalache Marian. Aşa îi spunea toată lumea domnu' director. De 15 ani îl cunosc pe acest om. La început erau cu fiica mea cunoştinţe, prieteni, apoi a fost o relaţie între ei. Numai din gelozie a omorât-o că alt motiv nu avea. La un om frumos ce să îi găseşti", a spus mama Loredanei, Mia Pricăjan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici