Rafila: E nevoie de o lege unitară pentru malpraxis

E nevoie de o lege unitară pentru malpraxis şi despăgubiri, care să deservească interesul tuturor categoriilor de profesionişti, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

153 afișări
Imaginea articolului Rafila: E nevoie de o lege unitară pentru malpraxis

Rafila: E nevoie de o lege unitară pentru malpraxis

În ce priveşte cazuri de malpraxis din spitalele din România şi despăgubirile aferente, Rafila a declarat, vineri, la Timişoara, că trebuie modificată legea malpraxisului.

O parte din această modificare ar trebui să se refere la protejarea personalului medical, nu doar a medicilor, pentru că şi asistenţii medicali trebuie să beneficieze de lege.

„Trebuie să existe totuşi un sistem de asigurări pe care îl încheie personalul medical care să permită aceste despăgubiri, dar nici nu trebuie să fie împovărătoare. A circulat un proiect făcut de Colegiul Medicilor care ar fi făcut practic foarte dificilă practicarea profesiei pentru că sistemul sau primele de asigurare care erau propuse acolo nu avea niciun fel de limită şi puteau să ducă la imposibilitatea obţinerii dreptului de liberă practică dacă nu plăteai o sumă, de exemplu 1000 de euro pe lună”, a afirmat ministrul.

Rafila a precizat că există un grup de lucru în acest sens, la care a fost invitat Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor Medicali şi celelalte organisme profesionale interesate: „trebuie să avem o lege unitară care să deservească interesul tuturor categoriilor de profesionişti”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici