Victoria lui Donald Trump în statul Wisconsin, confirmată în urma renumărării voturilor

Renumărarea voturilor în statul Wisconsin a confirmat victoria preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, în districtul federal american, informează site-ul ziarului The Independent.

1427 afișări
Imaginea articolului Victoria lui Donald Trump în statul Wisconsin, confirmată în urma renumărării voturilor

Victoria lui Donald Trump în statul Wisconsin, confirmată în urma renumărării voturilor

Voturile candidatul republican au fost cu 22.000 mai multe decât cele ale rivalei sale Hillary Clinton, acelaşi număr care fusese înregistrat şi în prima fază a numărării.

Trei milioane de buletine de vot au fost reexaminate în urma soliciării candidatei Partidului Verde, Jill Stein. În urma renumărării s-a produs chiar o modificare de 0,06 % a numărului voturilor în favoarea lui Donald Trump, acesta căpătând 162 de voturi în plus.

Jill Stein care a plătit pentru renumărarea voturilor suma de 7 milioane de dolari, sumă strânsă din donaţiile susţinătorilor, a avut câteva încercări de a solicita investigaţii similare în statele Pennsylvania şi Michigan, dar acestea au fost blocate de decizii ale Curţilor de Justiţie.

Cererea sa ca fiecare buletin de vot să fie verificat la mână în statul Wisconsin a fost, de asemenea, respinsă.

Stein a mulţumit angaţilor statului care s-au ocupat de renumărarea voturilor, dar a adăugat că refuzul unor state americane de a efectua renumărarea voturilor la mână ridică multe întrebări în privinţa integrităţii procesului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici