ONU avertizează cu privire la atrocităţile comise asupra civilior din Alep

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU a transmis un mesaj de alarmă cu privire la ”rapoarte în privinţa atrocităţilor comise asupra unui număr foarte mare de civili, inclusiv femei şi copii” în Alep, informează purtătorul de cuvânt al organizaţiei, citat de site-ul ziarului The Independent.

406 afișări
Imaginea articolului ONU avertizează cu privire la atrocităţile comise asupra civilior din Alep

ONU avertizează cu privire la atrocităţile comise asupra civilior din Alep (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Armata siriană, loială preşedintelui Bashar al-Assad, este pe punctul de a captura întrega zonă a estului Alepului, care a reprezentat o poziţie puternică a rebelilor pe parcursul războiului civil.

Localnicii din zonele asediate ale oraşului au descris această situaţie drept ”ziua de apoi”, mulţi dintre aceştia neputând părăzi zona de conflict.

“Familiile se adună pentru a aştepta împreună moartea. Asta este ceea ce se întâmplă”, a scris un activist unui jurnalist.

“Secretarul general ONU a transmis îngrijorarea sa cu privire la multiplele decese”, a afirmat Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al ONU.

Jan Egeland, consilier ONU, a scris pe reţeaua de socializare Twitter că Guvernele din Siria şi Rusia sunt responsabile penntru atrocităţile comise de miliţiile loiale preşedintelui Bashar al-Assad în Alep.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici