Philip Hammond, ministrul britanic al Finanţelor: Marea Britanie nu va limita circulaţia angajaţilor calificaţi din ţări UE după Brexit

Marea Britanie va introduce un sistem de control asupra circulaţiei forţei de muncă din ţări membre UE după Brexit, dar afluxul de angajaţi calificaţi de care au nevoie companiile britanice nu va fi limitat, anunţă ministrul britanic al Finanţelor, Philip Hammond.

495 afișări
Imaginea articolului Philip Hammond, ministrul britanic al Finanţelor: Marea Britanie nu va limita circulaţia angajaţilor calificaţi din ţări UE după Brexit

Philip Hammond, ministrul britanic al Finanţelor: Marea Britanie nu va limita circulaţia angajaţilor calificaţi din ţări UE după Brexit (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

"Nu pot concepe nicio situaţie în care am putea utiliza sistemul pentru a limita afluxul de angajaţi cu calificări înalte, al oamenilor foarte bine plătiţi", a declarat Philip Hammond într-un discurs rostit în Camera Comunelor.

Cancelarul britanic a subliniat că angajaţii străini din ţări UE activi în domeniul serviciilor financiare vor putea lucra în continuare în Marea Britanie după ieşirea ţării din Blocul comunitar.

Philip Hammond este considerat un adept al unui "Brexit flexibil", o relaţie avantajoasă a Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Hammond a pledat pentru "un acord tranzitoriu" între Londra şi Bruxelles privind relaţia Marii Britanii cu UE după Brexit. "Un aranjament tranzitoriu ar fi de folos Marii Britanii şi ar permite Uniunii Europene să evite instabilitatea financiară", a afirmat Philip Hammond, citat de cotidianul The Telegraph.

Zilele trecute, David Davis, ministrul responsabil de negocierile Brexit, a declarat că "nu este interesat" de un acord tranzitoriu cu Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici