VIDEO: În Scoţia, un tren a deraiat lăsând în urma nori groşi de fum. Răspunsul autorităţilor

  • Un tren din Scoţia a deraiat lăsând în urmă nori groşi de fum
  • Prim-ministrul Scoţiei a declarat că situaţia se află în curs de anchetare
  • 200 de transporturi feroviare au fost anulate în dimineaţa zilei de miercuri din cauza ploilor abundente
1806 afișări
Imaginea articolului VIDEO: În Scoţia, un tren a deraiat lăsând în urma nori groşi de fum. Răspunsul autorităţilor

UPDATE: Cel puţin trei persoane au murit, iar alte şase sunt spitalizate în urma accidentului feroviar produs miercuri dimineaţă în Scoţia, anunţă autorităţile britanice, potrivit cotidianului The Telegraph.

"Este un incident tragic şi, în primul rând, gândurile noastre sunt la familiile şi prietenii celor care din păcate au murit în această dimineaţă", a declarat Eddie Wylie, şeful Poliţiei britanice a Transporturilor.

Un tren din Scoţia a deraiat lăsând în urmă nori groşi de fum. Prim-ministrul Scoţiei a declarat că situaţia se află în curs de anchetare. 200 de transporturi feroviare au fost anulate în dimineaţa zilei de miercuri din cauza ploilor abundente.

În dimineaţa zilei de miercuri, în Scoţia, un tren a deraiat lăsând în urma lui nori groşi de fum. Mai multe persoane au fost rănite, relatează Business Insider.

Trenul se afla aproape de Stonehaven, în Aberdeenshire, iar locul a fost împânzit imediat cu 30 de echipaje de intervenţie, spun cei de la BBC.

Publicaţia The Scottish Sun a menţionat că deşi sunt mai mult răniţi, nu se cunoaşte numărul exact al acestora.

Nicola Sturgeon, Prim-ministrul Scoţiei: Este un incident destul de serios. Am primit un raport preliminar de la Network Rail şi de la serviciile de urgenţă despre cele întâmplate şi sunt ţinută la curent, în timp real, cu situaţia. Gândurile mele se îndreaptă către cei implicaţi.

Compania care se ocupă de transportul feroviar în Scoţia, Network Rail Scoţia, a comunicat pe Twitter despre gravul incident: „Colaborăm cu serviciile de urgenţă pentru a soluţiona incidentul trenului deraiat de lângă Stonehaven. Este prea devreme pentru a confirma cu exactitate natura şi severitatea incidentului. Imediat ce vom avea mai multe detalii, le vom face publice”.

Ploile abundente au afectat traficul feroviar din Scoţia pe tot parcursul zilei. Aproximativ 200 de călătorii au fost anulate în dimineaţa zilei de miercuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici