VIDEO: Mesajul Papei Francisc în timpul slujbei din ajunul Paştelui catolic: "Fiţi mesageri ai vieţii într-un moment al morţii”

  • Papa Francisc a îndemnat lumea să „nu se cedeze în faţa fricii” şi să se concentreze pe un „mesaj al speranţei”
  • Îndemnul a fost făcut în timpul slujbei din ajunul Paştelui catolic într-o Bazilică Sfântul Petru goală, în contextul pandemiei de coronavirus
  • Suveranul Pontif a cerut sfârşitul războaielor cu care se confruntă în prezent omenirea, potrivit agenţiei Reuters
1618 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Mesajul Papei Francisc în timpul slujbei din ajunul Paştelui catolic: "Fiţi mesageri ai vieţii într-un moment al morţii”

Sursa foto: Profimedia

Slujba, care are loc în mod normal într-o basilică plină cuaproximativ 10.000 de oameni, de data aceasta au putut asista doar 20 de persoane, inclusiv câţiva diaconi şi un cor mai mic decât de obicei. Din cauza epidemiei de coronavirus s-a renunţat lal mai multe caracteristici tradiţionale, cum ar fi botezul adulţilor convertiţi şi o procesiune lungă pe culoarul principal al celei mai mari biserici a creştinătăţii.

Francisc a făcut o comparaţie între relatarea Evangheliei despre femeile care au găsit mormântul lui Isus gol în ziua în care creştinii cred că a înviat din morţi şi starea incertă în care se află lumea din cauza pandemiei.

„Atunci, de asemenea, a existat frica cu privire la viitor şi la tot ceea ce trebuia reconstruit. O amintire dureroasă, o speranţă retezată. Atât pentru ei, cât şi pentru noi, a fost cea mai întunecată oră", a spus Papa Francisc în timpul predicii din ajunul Paştelui catolic.

În ţările din întreaga lume, catolicii au vizionat slujba papală sau slujbele preoţilor în biserici goale şi difuzate la televizor sau pe internet.

„Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii: acesta este mesajul speranţei. Ne este adresat astăzi. Acestea sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă chiar în această noapte”, a spus Papa.

El a încurajat oamenii să fie „mesageri ai vieţii într-un moment al morţii”, condamnând din nou comerţul cu arme şi îndemnându-i să-i ajute mai bine pe cei săraci.

„Să păstrăm tăcerea în faţa strigătelor morţii, să nu mai fie războaie! Putem opri producţia şi comerţul de arme, deoarece avem nevoie de pâine, nu de arme”, a spus Francisc.

„Să lasăm avortul şi uciderea de vieţi nevinovate să se termine. Fie ca inimile celor care au suficient să fie deschise pentru a umple mâinile goale ale celor care nu
au strictul necesar”, a spus el.

Toate activităţile săptămânii sfinte ale papei au fost modificate, având loc fără participarea publicului.

La fel se va întâmpla şi în cadrul punctului culminant din Duminica Paştilor, când Francisc va conduce slujba de Paşte şi va transmite binecuvântarea şi mesajul „Urbi et Orbi” (către oraş şi lume).

Liturghia din Duminica Paştelui atrage, de obicei, până la 100.000 de oameni în Piaţa Sf. Petru. În acest an, în schimb, slujba va avea loc în interiorul basilicii, cu o adunare simbolică de mai puţin de 20 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici