VIDEO Mii de imigranţi au pătruns în Mexic spărgând un gard de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic

Migranţii care călătoresc într-o caravană au rupt vineri un gard de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, mii de oameni strecurându-se pe teritoriul mexican, sfidând rugăminţile autorităţilor mexicane pentru o trecere ordonată şi ameninţările de represalii ale preşedintelui american, relatează AP.

1589 afișări
Imaginea articolului VIDEO Mii de imigranţi au pătruns în Mexic spărgând un gard de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic

Mii de imigranţi au pătruns în Mexic spărgând un gard de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic

Pe partea mexicană a unui pod de frontieră, migranţii au fost întâmpinaţi de un contingent de poliţie cu scuturi. Aproximativ 50 dintre ei au reuşit să treacă determinându-i pe poliţişti să folosească spray-ul cu piper, iar ceilalţi s-au retras.

Porţile au fost închise din nou, iar poliţia a folosit un difuzor pentru a adresa maselor, transmiţându-le: "Avem nevoie să opriţi agresiunea".

Şeful poliţiei federale mexicane, Manelich Castilla, a declarat pentru un post de televiziune din oraşul de frontieră Ciudad Hidalgo că forţele de ordine şi-au atins obiectivul principal de prevenire a unei încălcări violente a migranţilor de peste 3.000 de persoane. Într-un interviu separat cu un alt post tv, el a acuzat oameni care nu fac parte din caravană că au atacat poliţia cu pocnitori şi pietre.

 

"Va fi în condiţiile pe care le-am spus de la început", a spus Castilla. "Ordonat, cu proceduri stabilite, niciodată prin violenţă sau forţă ca un grup de oameni încercaţi".

Haosul s-a calmat oarecum pe măsură ce migranţii au format o linie umană care se întinde de-a lungul podului. Unii s-au întors în Guatemala pentru a cumpăra apă şi mâncare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici