VIDEO O clădire cu 5 etaje s-a prăbuşit peste un autobuz de pasageri, în Coreea de Sud. Cel puţin 9 oameni au murit

  • O clădire cu 5 etaje s-a prăbuşit în oraşul Gwangju din Coreea de Sud.
  • La baza clădirii era oprit un autobuz care transporta 17 persoane.
  • Cel puţin 9 oameni au murit, prinşi sub dărâmături.
852 afișări
Imaginea articolului VIDEO O clădire cu 5 etaje s-a prăbuşit peste un autobuz de pasageri, în Coreea de Sud. Cel puţin 9 oameni au murit
Cel puţin nouă persoane au murit, în Coreea de Sud, după ce o clădire cu cinci etaje din sudul oraşului Gwangju s-a prăbuşit peste un autobuz care transporta 17 pasageri, anunţă autorităţile. Alte opt persoane au fost rănite, potrivit raportărilor oficiale.

Prăbuşirea clădirii. Ce ştim până acum?

Victimele fac parte din pasagerii autobuzului. Toţi angajaţii şi muncitorii din interior fuseseră evacuaţi înainte de prăbuşirea clădirii, a declarat ofiţerul Kim Seok-sun în cadrul unei conferinţe de presă televizate.
 
Deşi se vorbeşte despre o operaţiune de demolare, Agenţia Naţională de Pompieri a declarat că motivul prăbuşirii nu este încă stabilit clar.
 
Potrivit BBC, unii muncitori le-au spus anchetatorilor că au închis calea pietonală alăturată înainte ca întreaga construcţie să fie pusă la pământ.

Momentul prăbuşirii

Momentul în care clădirea se prăbuşeşte peste autobuzul plin de călători a fost surprins într-o filmare postată ulterior pe reţelele de socializare. 
 
Yang Ik-je, proprietarul unui magazin din apropierea locului unde s-a produs incidentul, a povestit pentru agenţia de ştiri Yonhap că a simţit cum „pământul se cutremură”. „Nu puteam să văd drumul clar, parcă ar fi fost învăluit într-o ceaţă deasă”, a mai spus el. „Am verificat pe camerele de supraveghere şi aşa am aflat ce s-a întâmplat de fapt”.
 
Operaţiunea de căutare a unor posibili supravieţuitori continuă.
 
În iunie 1995, Coreea de Sud a fost martora unuia dintre cele mai grave astfel de incidente pe timp de pace înregistrate la nivel mondial: peste 500 de oameni au murit în prăbuşirea magazinului universal Sampoong din Seul.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici