VIDEO „Papa, eşti un eretic”. Un preot ortodox a fost ridicat de poliţie după ce l-a insultat pe Papa Francisc la intrarea în Arhiepiscopia din Atena

  • Moment delicat la Atena unde un preot a fost ridicat de poliţie după ce a strigat „Papa, eşti un eretic” în momentul în care suvernalul pontif intra în Arhiepiscopia Ortodoxă din capitala Greciei.
  • Momentul este o amintire a neîncrederii persistente dintre cele două biserici divizate.
29423 afișări
Imaginea articolului VIDEO „Papa, eşti un eretic”. Un preot ortodox a fost ridicat de poliţie după ce l-a insultat pe Papa Francisc la intrarea în Arhiepiscopia din Atena

Foto: AP

Un videoclip postat pe reţele de socializare îl arată pe preotul ortodox strigând cuvintele în greacă în afara clădirii înainte ca poliţia să intervină. Martorii au spus că a strigat suficient de tare pentru ca Papa să audă.

Francisc a sosit sâmbătă în Grecia pentru o vizită de trei zile despre care greco-catolicii speră că va apropia bisericile din Răsărit şi de cele din Vest, relatează Reuters.

Creştinismul s-a împărţit în două în 1054, în ceea ce se numeşte Marea Schismă, iar relaţiile dintre cele două au fost marcate de multe momente tensionate.

În prelegerea sa Francisc a cerut iertare în numele Bisericii Romano-Catolice pentru rolul său în greşelile istorice care au dus la despărţire.

"În mod tragic ne-am despărţit. Preocupările lumeşti ne-au otrăvit, buruienile suspiciunii ne-au crescut distanţa şi am încetat să cultivăm comuniunea", i-a spus Francisc lui Preaferitului Ieronyms al II-lea.

Catolicii şi ortodocşii au fost implicaţi în dialog în vederea unei eventuale reuniuni de decenii şi cooperează în multe iniţiative sociale, dar cele două părţi sunt încă departe din punct de vedere teologic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici