VIDEO Reacţia lui Blinken când Biden îl face din nou dictator pe Xi Jinping

Preşedintele Joe Biden şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, au încercat să revitalizeze relaţiile în cadrul unei întâlniri istorice în San Francisco.

6233 afișări
Imaginea articolului VIDEO Reacţia lui Blinken când Biden îl face din nou dictator pe Xi Jinping

VIDEO Reacţia lui Blinken când Biden îl face din nou dictator pe Xi Jinping

Cu toate acestea, la câteva ore după evenimentul atent coregrafiat, Biden l-a descris pe Xi drept un "dictator".

Reacţia secretarului de stat Antony Blinken spune propria poveste.

O înregistrare video a surprins momentul în care secretarul de stat american Antony Blinken tresare după ce preşedintele Biden îl numeşte pe liderul chinez Xi Jinping "dictator".

În timpul unei conferinţe de presă în urma unei întâlniri menite să aplaneze relaţiile tensionate dintre SUA şi China, Biden a fost întrebat dacă îşi menţine declaraţiile din iunie, în care l-a descris pe Xi drept "dictator".

"Uite, el este. Este un dictator în sensul că este un tip care conduce o ţară care este comunistă, bazată pe o formă de guvernare total diferită de a noastră", a spus Biden.

Comentariile lui Biden au fost făcute la doar câteva ore după ce s-a întâlnit cu Xi în marja summitului APEC de la San Francisco, în prima întâlnire faţă în faţă dintre cei doi în ultimul an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici