VIDEO | Suedia învaţă să trăiască cu virusul. Rata mortalităţii este mult mai mare decât în alte ţări nordice

  • Suedia urmăreşte o abordare durabilă a virusului
  • Rata mortalităţii este mult mai mare decât în alte ţări nordice
  • Numărul de morţi din cauza coronavirusului a depăşit 1 milion la nivel global
3633 afișări

Sloganul ”ăsta este un maraton, nu un sprint” continuă. În timp ce în majoritatea ţărilor din Europa, la începutul pandemiei, s-au închis restaurantele, şcolile şi chiar graniţele, oamenii din Suedia se bucurau în continuare de multe libertăţi. Strategia a captat atenţia lumii, dar a şi coincis cu o rată a mortalităţii pe cap de locuitor, care a fost mult mai mare decât în ​​alte ţări nordice. De la început, oficialii din domeniul sănătăţii au susţinut că Suedia urmăreşte o abordare durabilă a virusului pe care populaţia o poate adopta ani de zile, dacă va fi nevoie.

„Învăţând să trăim cu virusul, trebuie să ne obişnuim să nu mai facem toate lucrurile pe care le făceam, cum ar fi mersul la concrete şi teatre, pentru o perioadă lungă de timp. Dar putem face lucrurile mici, adică să ne întâlnim în grupuri mici şi să schimbăm modul în care muncim puţin. Aşa că ne schimbăm comportamentul, dar nu în modul în care am făcut-o în primele săptămâni şi luni ale pandemiei”, consideră Katarina Forselius, manager asigurări. 

„Cred că strategia este să învăţăm să trăim cu asta şi să sperăm că ne vom putea vaccina cu toţii şi că ne vom putea proteja bătrânii şi persoanele bolnave şi poate va fi mai bine după”; spune Anne Nemmelr, manager salarii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici