VIDEO Svetlana Tihanouskaya cere liderilor europeni să nu recunoască alegerile din Belarus

  • Liderii Consiliului Europei discută într-o videoconferinţă situaţia din Belarus
  • Svetlana Tihanouskaya le cere liderilor europeni să nu recunoască ”alegerile fraudate”
  • Tihanouskaya este gata să conducă Consiliul Naţional de Coordonare pentru cedarea paşnică a puterii de către regimul Lukashenko
363 afișări

La această oră, liderii Consiliului Europei discută situaţia din Belarus. Şi Klaus Iohannis participă la videoconferinţă, unde ar urma să se ia o decizie politică faţă de evenimentele care se întâmplă după alegerile prezidenţiale. Svetlana Tihanouskaya, care se află în acest moment în Lituania, s-a adresat şefilor de stat şi guverne europeni printr-un mesaj video. Ea le-a spus că este gata să conducă un organism naţional prin care se va face trecerea paşnică de la regimul lui Lukashenko la un regim democratic.  

„Vă cer să nu recunoaşteţi aceste alegeri frauduloase. Domnul Lukaşenko şi-a pierdut întreaga legitimitate în ochii naţiunii noastre şi ai lumii. Onoraţi lideri ai Europei, vă cer să susţineţi trezirea Belaruslui. Solicit tuturor ţărilor să respecte principiile dreptului international. Vă cer să respectaţi suveranitatea Belarusului şi alegerea poporului Belarus”, le solicită Svetlana Tihanouskaya liderilor UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici