VIDEO. Un poliţist britanic a fost suspendat după ce a îngenuncheat cu brutalitate pe gâtul unui bărbat de culoare

Un ofiţer de poliţie din Londra a fost suspendat, după intervenţia pe care a avut-o atunci când a încercat să aresteze un bărbat de culoare.

556 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Un poliţist britanic a fost suspendat după ce a îngenuncheat cu brutalitate pe gâtul unui bărbat de culoare

VIDEO. Un poliţist britanic a fost suspendat după ce a îngenuncheat cu brutalitate pe gâtul unui bărbat de culoare

 
În imaginile video se observă cum suspectul este încătuşat, iar unul dintre poliţişti îngenunchează pe gâtul bărbatului, care se află cu faţa la pământ. „Dă-te jos de pe gâtul meu”, a strigat bărbatul de mai multe ori, care în cele din urmă a fost ridicat de pe asfalt.
 
Un caz asemănător cu cel al lui George Floyd a avut loc la Londra, unde doi poliţişti l-au reţinut pe Marcus Coutain, 45 de ani, suspectat pentru posesia unui cuţit în spaţii publice, informează BBC. 
 
 
În imaginile video postate pe social media de martorii oculari se observă cum unul dintre ofiţeri îngenunchează pe gâtul bărbatului de culoare, care era deja încătuşat, în ciuda strigătelor repetate ale acestuia: "Dă-te jos de pe gâtul meu".
 
Mi-a fost teamă că va fi executat, la fel cum a fost omorât şi George Floyd. Dacă nu era mulţimea care să filmeze, poliţia l-ar fi sufocat sau i-ar fi rupt gâtul. Era deja la pământ şi cu cătuşe, ce rost avea să îngenuncheze pe gâtul lui?”, a spus unul dintre martori.
 
Mai multe echipaje de poliţie au apărut la faţa locului, iar suspectul a fost ridicat de pe jos, după care a continuat să discute cu forţele de ordine. 
 
Ofiţerul care a îngenuncheat pe gâtul bărbatului a fost suspendat, iar colegul acestuia a fost scos din linia operaţională a poliţiei.
 
Sir Steve House, comisarul adjunct al poliţiei londoneze  a catalogat imaginile ca fiind „extrem de deranjante”. „Clipul video pe care l-am văzut circulând azi pe internet este extrem de deranjant. Unele dintre tehnicile folosite mă îngrijorează foarte tare pentru că ele nu sunt predate poliţiştilor în cadrul sesiunilor de pregătire”, a spus acesta.
 
Autor: Mihai Iorga

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici