Vietnamul cere Malaeziei să elibereze femeia acuzată de otrăvirea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un

Vietnamul a cerut marţi Malaeziei ​​să elibereze o femeie vietnameză acuzată de omor privind otrăvirea în 2017 a fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, la o zi după ce o instanţă din Malaysia a renunţat la aceeaşi acuzaţie împotriva unei femei indoneziene, relatează Reuters.

422 afișări
Imaginea articolului Vietnamul cere Malaeziei să elibereze femeia acuzată de otrăvirea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un

Vietnamul cere Malaeziei să elibereze femeia acuzată de otrăvirea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un

Ministrul de externe, Pham Binh Binh, intr-o discuţie telefonică cu omologul său malaysian, Saifuddin Abdullah, a cerut Malaeziei să "asigure un proces echitabil şi eliberarea cetăţenei vietnameze Doan Thi Huong", a anunţat guvernul într-un comunicat.

Miercuri, într-un alt comunicat, guvernul a transmis că ministrul Justiţiei Le Thanh Long a trimis o scrisoare către procurorul general al Malaeziei, Tommy Thomas, cerând Malaysiei eliberarea lui Huong.

Co-inculpata lui Huong, indoneziana Siti Aisyah, a fost eliberată luni.

Ea şi Huong fuseseră acuzate de otrăvirea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong Un, cu un lichid neurotoxic VX pe aeroportul din Kuala Lumpur, pe februarie 2017. Condamnarea ar putea duce la pedeapsa cu moartea.

Cele două suspecte au pledat nevinovate, susţinând că au crezut că participau la o farsă pentru o emisiune TV şi nu intenţionau să rănească sau să ucidă pe cineva. Ele au fost singurele persoane arestate în acest caz. Patru suspecţi nord-coreeni au părăsit Malaezia chiar în dimineaţa asasinării lui Kim Jong Nam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici