Viktor Babariko, unul dintre liderii opoziţiei din Belarus, a fost condamnat la 14 ani de închisoare

  • Unul dintre liderii opoziţiei din Belarus a fost condamnat la 14 ani de închisoare.
  • Viktor Babariko, unul dintre adversarii lui Aleksandr Lukaşenko, a fost găsit vinovat de fraude bancare.
255 afișări
Imaginea articolului Viktor Babariko, unul dintre liderii opoziţiei din Belarus, a fost condamnat la 14 ani de închisoare

Foto: Facebook / Viktor Babariko

Disidentul belarus Viktor Babariko, fost candidat în scrutinul prezidenţial, a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiţie de la Minsk la 14 ani de închisoare, informează agenţia ANSA.
 
Viktor Babariko, unul dintre adversarii preşedintelui autoritarist Aleksandr Lukaşenko, a fost găsit vinovat de fraude şi acţiuni de spălare de bani, în calitatea de director al Belgazprombank.
 
Conform autorităţilor belaruse, fraudele comise de Viktor Babariko şi de adjuncţii acestuia se ridică la 30,5 milioane de ruble belaruse (11,5 milioane de dolari).
 
Avocaţii apărării au denunţat o decizie judiciară motivată politic.
 
Anul trecut, Viktor Babariko s-a înscris în cursa electorală pentru postul de preşedinte al Belarusului, dar a fost exclus din competiţie din cauza acuzaţiilor de fraudă. Viktor Babariko şi unul dintre fiii acestuia au fost arestaţi imediat după scrutinul prezidenţial din Belarus, câştigat de Aleksandr Lukaşenko, dar contestat de opoziţie şi de Occident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici