Viktor Bout cere ajutorul Rusiei pentru a fi eliberat din închisoarea thailandeză

Viktor Bout, suspectat de trafic internaţional cu arme, a cerut ajutorul Guvernului rus pentru a fi eliberat din închisoarea thailandeză unde este încarcerat şi unde riscă să fie judecat pentru terorism şi chiar extrădat în Statele Unite.

19 afișări
Imaginea articolului Viktor Bout cere ajutorul Rusiei pentru a fi eliberat din închisoarea thailandeză

Viktor Bout cere ajutorul Rusiei pentru a fi eliberat din închisoarea thailandeză (Imagine: Mediafax Foto)

"Cer să se ia măsuri pentru eliberarea mea deoarece am fost reţinut şi sunt în continuare deţinut sub acuzaţii false", a declarat Bout într-o scrisoare deschisă, citată de RIA Novosti.

"Cer Guvernului rus să ia măsuri şi să întrebe (...) Guvernul Thailandei (...) de ce sunt în continuare în detenţie în baza unor acuzaţii inventate de Statele Unite", adaugă acesta.

Oficialii ruşi nu au reacţionat deocamdată la cererea lui Bout.

Bout, cetăţean rus născut în Tadjikistan, este supranumit "negustorul morţii".

El a fost arestat în Thailanda luna trecută în cadrul unei operaţiuni coordonate de Statele Unite şi acuzat că a încercat să achiziţioneze arme pentru gherilele columbiene.

Potrivit Naţiunilor Unite şi Trezoreriei americane, Bout conduce o reţea de companii de transport aerian şi a vândut sau intermediat vânzări de ame utilizate ulterior în conflictele din Afganistan, Angola, Liberia, Rwanda, Sierra Leone şi Sudan.

Statele Unite au anunţat că vor încerca să obţină extrădarea sa. Bout este acuzat de autorităţile thailandeze de sprijin material acordat terorismului, în timp ce Statele Unite îl acuză de tentativă de vânzare de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor FARC din Columbia.

Bout respinge aceste acuzaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici