Violenţele din Ierusalim pun presiune pe guvernul de coaliţie din Israel. Bennett pierde majoritatea în parlament

  • Ciocnirile din Ierusalim în timpul lunii sfinte musulmane Ramadan au alimentat tensiunile dintre israelieni şi palestinieni
  • În total, poliţia a efectuat 18 arestări
  • Guvernul de coaliţie al Israelului este pus sub presiune de incidentele violente
738 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Ierusalim pun presiune pe guvernul de coaliţie din Israel. Bennett pierde majoritatea în parlament

Sursa foto: MediafaxFoto

Confruntările dintre palestinieni şi evrei au continuat şi duminică. Poliţia a arestat 18 persoane implicate în ciocniri.

Confruntările de duminică au fost mai puţin violente decât ciocnirile din urmă cu două zile de la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, dar au fost suficiente pentru a determina un partid arab mic, dar esenţial, să-şi revizuiască apartenenţa la coaliţia de guvernământ a premierului israelian Naftali Bennett, care nu mai deţine majoritatea în parlament.

Lista Arabă Unită (UAL) este primul partid extras din minoritatea arabă a ţării şi totodată primul care s-a alăturat unui guvern israelian. UAL îşi suspendă calitatea de membru al guvernului din cauza gestionării precare de către Israel a violenţelor de la Al-Aqsa şi va lua în considerare demisia oficială dacă lucrurile nu se vor schimba.

Coaliţia lui Bennett controlează 60 din 120 de locuri în parlament, inclusiv patru din Lista Arabă Unite.

Anunţul a fost un gest simbolic pentru a elimina presiunea pusă pe liderii de partid în timpul gestionării crizei şi ar putea fi o chestiune rezolvată până la reuniunea parlamentului de luna viitoare.

Premierul Naftali Bennett şi-a pierdut luna aceasta majoritatea parlamentară, şi aşa subţire, după ce un parlamentar din partidul său naţionalist a demisionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici