Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spaţiale

Compania spaţială Virgin Galactic Holdings Inc a anunţat că amână serviciul comercial de călătorie în spaţiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022 şi nu va efectua un alt zbor de testare planificat pentru acest an, relatează Reuters.

419 afișări
Imaginea articolului Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spaţiale

Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spaţiale

Virgin Galactic a precizat că "serviciul comercial este acum aşteptat să înceapă în trimestrul IV 2022".

Federal Aviation Administration (FAA) a interzis pe 2 septembrie companiei Virgin Galactic să mai zboare cu nava SpaceShipTwo până la finalizarea unui raport privind zborul avionului-rachetă care l-a transportat pe miliardarul britanic Richard Branson la marginea spaţiului.

Branson a fost unul dintre cei şase angajaţi ai Virgin Galactic care au participat la zborul din iulie, care s-a înălţat în spaţiu la peste 80 de km.

La 29 septembrie, FAA a închis ancheta privind accidentul de lansare a avionului Virgin Galactic Unity 22 din 11 iulie, care a deviat de la spaţiul aerian atribuit în timpul coborârii, şi a ridicat ordinul de reţinere la sol pe care îl impusese.

Virgin Galactic declarase în septembrie că plănuieşte un alt zbor SpaceShipTwo, în aşteptarea verificărilor tehnice şi a condiţiilor meteorologice. Luna trecută, compania a declarat că cel mai devreme se aşteaptă "să deschidă fereastra de zbor la jumătatea lunii octombrie".

Dar Virgin Galactic a declarat joi că va începe mai întâi programul de îmbunătăţire planificat şi va efectua zborul de testare după ce aceste lucrări vor fi finalizate şi înainte de lansarea serviciului comercial.

Programul este conceput pentru a îmbunătăţi performanţa vehiculului şi capacitatea de zbor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici