Vizită-surpriză a lui Obama într-o şcoală

Preşedintele american Barack Obama a efectuat o vizită-surpriză într-o şcoală din Washington, unde a citit elevilor o poveste despre primii paşi ai omului pe Lună, în 1969.

28 afișări
Imaginea articolului Vizită-surpriză a lui Obama într-o şcoală

Vizită-surpriză a lui Obama într-o şcoală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însoţit de Prima Doamnă, Michelle Obama, şi de secretarul de Stat, Arne Duncan, preşedintele le-a spus copiilor: "Ne-am săturat să fim la Casa Albă".

"De ce am venit? Voiam să ieşim din Casa Albă, voiam să vă vedem", a afirmat Obama, aşezat pe un mic scaun verde, în faţa a 25 de elevi reuniţi într-o sală de clasă, toţi în vârstă de aproximativ şapte ani, adică vârsta celei mai mici dintre fiicele sale, Sasha.

"Suntem foarte mândri de ceea ce a fost realizat în această şcoală şi vrem să fim siguri că vom reproduce acest succes în toată ţara", a adăugat el.

Noul preşedinte american a întrebat apoi copiii dacă ar vrea să devină astronauţi mai târziu, însă doar un elev a ridicat mâna. Tot un singur copil a spus că ar vrea să devină preşedinte. "Cred că poţi reuşi acest lucru", a glumit Obama.

O elevă a spus că ea ar vrea să devină Primă Doamnă. "Asta nu se plăteşte bine!", i-a răspuns Michelle Obama.

Întrebat la rândul său de ce a vrut să devină preşedinte, Obama a răspuns: "pentru a putea ajuta oamenii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici