Vladimir Putin a promulgat o lege privind ONG-urile străine "indezirabile"

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă o lege care permite atribuirea statutului de organizaţie "indezirabilă" pentru ONG-uri străine şi internaţionale, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

496 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a promulgat o lege privind ONG-urile străine "indezirabile"

Vladimir Putin a promulgat o lege privind ONG-urile străine "indezirabile"

"Activităţile unui ONG străin sau internaţional care constituie o ameninţare pentru bazele regimului constituţional, capacitatea de apărare sau securitatea naţională a Federaţiei Ruse pot fi recunoscute drept indezirabile pe teritoriul Federaţiei Ruse", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Un ONG considerat "indezirabil" nu va avea dreptul să înfiinţeze structuri, să publice informaţii, inclusiv în presă, şi să desfăşoare proiecte în Rusia.

Potrivit noii legi, decizia privind recunoaşterea unui ONG drept "indezirabil" este adoptată de către procurorul general al ţării sau de către adjunctul său după consultarea Ministerului de Interne. Lista cu ONG-uri străine sau internaţionale "indezirabile" va fi publicată de Ministerul rus al Justiţiei.

Atribuirea statutului de organizaţie "indezirabilă" antrenează automat îngheţarea activelor în Rusia pentru ONG-ul vizat. De asemenea, o organizaţie considerată "indezirabilă" îşi va pierde dreptul de activa în Rusia, iar structurile sale vor fi închise şi publicaţiile interzise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici