Vladimir Putin avertizează, la Davos, asupra instabilităţii internaţionale şi efectelor pandemiei

  • Vladimir Putin a avertizat, la reuniunea "Agenda Davos", asupra instabilităţii internaţionale şi efectelor crizei pandemiei
  • Preşedintele Rusiei: Situaţia internaţională "ar putea evolua în mod imprevizibil şi necontrolabil dacă stăm pasivi şi nu facem nimic"
  • Putin: Situaţia actuală este comparabilă cu cea din anii 1930 din punctul de vedere al provocărilor internaţionale, inegalităţilor sociale şi ascensiunii mişcărilor extremiste
4740 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin avertizează, la Davos, asupra instabilităţii internaţionale şi efectelor pandemiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pledat miercuri, în discursul rostit la un eveniment organizat de Forumul Economic Mondial, pentru consolidarea instituţiilor internaţionale, avertizând asupra amplificării conflictelor şi asupra efectelor negative ale crizei pandemiei asupra economiei globale.

Vladimir Putin a declarat că decizia prelungirii Noului Tratat privind Reducerea Armamentului Strategic (Noul START) este "pasul corect". Însă conflictele se multiplică, iar situaţia "ar putea evolua în mod imprevizibil şi necontrolabil dacă stăm pasivi şi nu facem nimic", a afirmat Vladimir Putin în discursul rostit miercuri la evenimentul "Agenda Davos", organizat prin videoconferinţă de Forumul Economic Mondial, în perspectiva Reuniunii Speciale Anuale, care anul acesta se va desfăşura în Singapore, în perioada 25-28 mai. În 2022, Reuniunea Specială Anuală a Forumului Economic Mondial va reveni la Davos (Elveţia).

Vladimir Putin a avertizat că situaţia actuală este comparabilă cu cea din anii 1930 din punctul de vedere al provocărilor internaţionale, al inegalităţilor sociale şi ascensiunii mişcărilor extremiste. "Unii experţi compară actuala situaţie cu cea de la sfârşitul anilor 1920 şi începutul anilor 1930. Putem fi de acord sau nu cu aceste opinii, dar sunt anumite paralele care pot fi făcute asupra amplorii şi provocărilor sistemice (...)", a afirmat Vladimir Putin, potrivit site-ului evenimentului.

Preşedintele Rusiei a pledat pentru consolidarea rolului instituţiilor internaţionale. "Trebuie să consolidăm şi să dezvoltăm instituţiile universale care au responsabilităţi pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii în lume; de asemenea, sunt necesare reguli de comportament în economia globală şi în relaţiile comerciale", a subliniat Vladimir Putin, conform agenţiei Tass.

Liderul de la Kremlin a avertizat asupra efectelor crizei pandemiei. "Relansarea post-pandemie este problematică. În urmă cu 20-30 de ani, problema putea fi soluţionată prin politici de stimulare economică, însă acum aceste mecanisme şi-au atins limitele şi nu funcţionează", a atras atenţia Vladimir Putin.

Intensificarea programelor de creditare devine "practic imposibilă, în timp ce programele de relaxare cantitativă nu fac decât să amplifice valoarea activelor financiare, generând stratificare socială", a argumentat Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici