Vladimir Putin le-a vorbit ruşilor aproape 7 minute, în mesajul de Anul Nou

Preşedintele Rusiei a avut cel mai lung discurs transmis până acum, de când este primul om în stat.

9040 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin le-a vorbit ruşilor aproape 7 minute, în mesajul de Anul Nou

Vladimir Putin le-a vorbit ruşilor timp de aproape 7 minute, în mesajul de Anul Nou

Potrivit agenţiei TASS, preşedintele rus a ţinut cel mai lung discurs de Anul Nou, care a durat 6 minute şi 22 de secunde şi a însumat aproximativ 700 de cuvinte.  Precedentul discurs de Anul Nou al preşedintelui rus, rostit la capătul primului an pandemic, în 2020, a fost cel mai lung până la acea vreme, având o durată de şase minute şi un total de 601 cuvinte. Spre comparaţie, a numărat TASS, discursul de Anul Nou din 2006 a avut doar 191 de cuvinte.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că a apărat „în mod ferm” interesele Rusiei în 2021, an marcat de o degradare evidentă a relaţiilor cu SUA, relatează AFP.

„Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale, securitatea ţării noastre şi a cetăţenilor noştri”, a declarat Vladmir Putin în alocuţiunea televizată tradiţională retransmisă în fiecare an la 31 decembrie la miezul nopţii în Rusia.

Afirmaţiile şefului statului rus au loc la o zi după o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat trupe la frontiera cu Ucraina şi că pregăteşte o eventuală invazie, ceea ce Moscova dezminte.

Teritoriul Federaţiei Ruse acoperă 11 fusuri orare şi provinciile orientale ale ţării au celebrat deja intrarea în Noul An. Locuitorii din Kamceatka au fost primii care au auzit şi au văzut mesajul de Anul Nou al preşedintelui, fiind primul teritoriu rus care a intrat în 2022.

„Să fie cât mai multe evenimente pline de bucurie în fiecare casă! Fie ca noile familii şi copiii să se nască mai des. Fie ca ei să crească sănătoşi, inteligenţi, cinstiţi şi liberi. Fie ca dragostea să fie în fiecare inimă şi să ne inspire pe toţi să ne atingem obiectivele şi să cucerim cele mai mari înălţimi, de dragul celor dragi şi al Patriei noastre măreţe!”, şi-a încheiat discursul liderul de la Kremlin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici