- Home
- Externe
- MOSCOVA, (06.11.2014, 17:37)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vladimir Putin: Nu a fost nimic rău în Pactul Molotov-Ribbentrop
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că nu au existat probleme în Pactul de neagresiune Molotov-Ribbentrop, semnat de URSS cu Germania nazistă în 1939, acord care a condus la al II-lea Război Mondial, generând efecte teritoriale inclusiv pentru România.
Urmărește
1464 afișări
Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Istoricii occidentali încearcă "să păstreze tăcerea" în legătură cu Acordul de la Munchen, semnat în anul 1938, care a permis Germaniei naziste să anexeze regiunea Sudeţilor, aparţinând Cehoslovaciei, a afirmat Vladimir Putin în cursul unei întâlniri cu tineri istorici desfăşurată miercuri la Moscova. Premierul britanic Neville "Chamberlain a venit, a fluturat o foaie de hârtie şi a spus: «V-am adus pacea», la revenirea în Londra după negocieri", a declarat Putin, conform unei stenograme publicate de Kremlin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA amenință cu restricționarea ajutorului militar pentru Israel. Netanyahu are 30 de zile pentru îmbunătățirea situației din Gaza
-
România a trecut la limită de Lituania şi conduce grupa cu maximum de puncte
-
Naţionala de tineret a României s-a calificat la Europenele de fotbal. Tricolorii mici au făcut instrucţie cu Elveţia
-
Macron, către Netanyahu: Să nu uite că ţara sa a fost înfiinţată printr-o decizie a Naţiunilor Unite
"După care Churchill, cred, a spus unui grup restrâns de oameni: «Acum, războiul este inevitabil». Pentru că orice compromis cu un agresor precum Germania hitleristă conducea în mod clar la un viitor conflict militar de mare amploare, iar unii au înţeles acest lucru", a adăugat preşedintele Rusiei.
Pe de altă parte, preşedintele rus crede că Tratatul de neagresiune între Germania nazistă şi URSS, cunoscut ca Pactul Molotov-Ribbentrop, nu a reprezentat o problemă. "Este necesară o cercetare serioasă pentru a se stabili care erau metodele de politică externă în acea perioadă. Uniunea Sovietică a semnat un acord de neagresiune cu Germania. Oamenii spun: «Ah, este ceva rău». Dar ce este rău în faptul că Uniunea Sovietică nu voia să lupte, ce este rău în asta?", a afirmat Putin, conform publicaţiei The Telegraph.
Un protocol secret al Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat pe 23 august 1939, prevedea că Germania nazistă şi URSS erau de acord să împartă Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, România şi Polonia în sfere de influenţă, notează publicaţia britanică. Kremlinul a admis existenţa protocolului secret în anul 1989.
"Oamenii continuă polemicile pe tema Pactului Molotov-Ribbentrop şi acuză Uniunea Sovietică de divizarea Poloniei", a adăugat Putin.
În anul 2009, Vladimir Putin cataloga drept "imoral" Pactul din anul 1939, care, potrivit istoricilor, a avut ca efect începerea celui de-al II-lea Război Mondial, divizarea Poloniei şi anexarea Basarabiei şi nordului Bucovinei de către URSS.
Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii în contextul în care Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea la începutul acestui an, iar Moscova este acuzată de susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.
Citește pe alephnews.ro: Trump a transformat o conferință într-o sesiune muzicală de 40 de minute. Incidentul reînvie dezbaterea despre capacitatea sa mentală
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Taylor Swift lansează produse speciale de sărbători: o ediție extinsă a albumului „The Tortured Poets Department: The Anthology” și o carte dedicată turneului „Eras”
Dezvoltatorii spun că limitarea avansului la 10% la achiziţia unei locuinţe noi poate bloca finanţarea mai multor proiecte în derulare, clienţii fiind finanţatorii construcţiei
Scapă cine poate: Miliardarii uneia dintre cele mai bogate ţări din Europa au dat bir cu fugiţii după ce guvernul a promis că schimbă foaia şi merge după averile lor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
PROSPORT.RO
100.000 de români, NEVOIȚI să-și schimbe cartea de identitate. Actualul model de buletin nu va mai fi valabil
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe