Vladimir Putin: Rusia ştie ce ţară a comis atacurile cu drone asupra bazelor ruse din Siria/ Moscova suspectează implicarea Washingtonului

Rusia ştie cine sunt autorii atacurilor provocatoare cu drone asupra bazelor militare ruse din Siria, a avertizat joi seară preşedintele Vladimir Putin, precizând că nu este vorba de Turcia şi că aceste incidente nu aduc "nimic bun".

9914 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia ştie ce ţară a comis atacurile cu drone asupra bazelor ruse din Siria/ Moscova suspectează implicarea Washingtonului

Vladimir Putin: Rusia ştie ce ţară a comis atacurile cu drone asupra bazelor ruse din Siria

"Au fost unii provocatori, dar nu erau turci. Ştim cine sunt, cine a plătit pentru aceste provocări şi care a fost suma", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţiile Tass şi Sputnik.

"Nu este nimic bun în legătură cu aceste incidente. Sunt provocări menite să distrugă acordurile precedente", a atras atenţia preşedintele Rusiei.

Atacurile au rolul deteriorării relaţiilor Rusiei cu Iranul. "Înţelegem perfect situaţia şi vom continua cooperarea", a subliniat liderul de la Kremlin.

"Atacurile asupra bazelor ruse au fost pregătite bine. Ştim când şi unde le-au fost predate dronele atacatorilor, ştim câte aparate au fost. Aceste drone păreau a fi civile. Dar, în mod clar, au fost echipate cu sisteme de ultimă generaţie", a explicat Putin.

Baze militare ruse din provinciile siriene Hmeymim şi Tartus au fost atacate în urmă cu câteva zile cu drone dirijate de grupuri teroriste. Rusia oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Ministerul rus al Apărării a sugerat implicarea Statelor Unite în aceste atacuri, "comise doar cu asistenţa ţărilor care deţin tehnologie pentru sisteme de navigaţie coordonate prin satelit". "Este o coincidenţă bizară" că un avion american de recunoaştere se afla deasupra Mării Mediterane în momentul atacurilor cu drone asupra bazelor militare ruse din Siria, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Administraţia Donald Trump a negat orice implicare. "Orice sugestie că SUA sau forţele coaliţiei au jucat un rol în atacurile asupra bazelor ruse este lipsită de fundament şi iresponsabilă", a declarat Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici