Vladimir Putin: Sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat preocuparea, joi, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, faţă de sistemul de apărare antirachetă, pe care îl consideră "defensiv doar cu numele".

1151 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele

Vladimir Putin: Sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem conştienţi de faptul că sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele, pe când, în realitate, este o parte esenţială a mijloacelor strategice ofensive", a subliniat el, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

"Produce îngrijorări, de asemenea, dezvoltarea unor noi sisteme de arme, ca de exemplu dispozitive explozive de mică putere, rachete strategice nenucleare, etc.", a continuat preşedintele rus.

"Noi urmărim îndeaproape dezvoltarea aşa-numitului concept privind sistemul de arme convenţional pentru un atac global prompt", a adăugat el.

"Implementarea acestor proiecte poate avea consecinţe extrem de negative pentru stabilitatea regională şi globală", a avertizat Putin.

Majorarea arsenalului armelor de mare precizie în întreaga lume, precum şi dezvoltarea sistemelor antirachetă, pot duce la eşuarea acordurilor anterioare privind echilibrul strategic, a subliniat preşedintele rus.

"Noi înţelegem foarte bine acest lucru şi ştim ce trebuie să facem în acest context", a continuat preşedintele rus, admiţând că ţara sa are toate resursele necesare pentru a răspunde oricăror provocări internaţionale.

"Nimeni nu ar trebui să îşi facă iluzii cu privire la posibilitatea de a obţine superioritatea militară asupra Rusiei. Nu vom permite niciodată aşa ceva", a afirmat el.

"Rusia va răspunde tuturor provocărilor, şi politice, şi tehnologice. Avem toate resursele necesare", a avertiza Putin.

De asemenea, el a anunţat că Rusia nu are aspiraţii hegemonice.

Rusia nu aspiră la "statutul de superputere, care este înţeles ca o revendicare a hegemoniei globale sau regionale", a afirmat preşedintele rus.

"Vom depune eforturi să fim lideri, să apărăm dreptul internaţional, să asigurăm respectarea suveranităţii, independenţei şi identităţii popoarelor", a continuat el.

"Nu atentăm la interesele nimănui, nu impunem protecţia noastră şi nu încercăm să învăţăm pe cineva cum să trăiască", a mai declarat Putin.

Aceasta a fost cea de-a zecea intervenţie a preşedintelui rus în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici