Vladimir Voronin, dat în judecată de un om de afaceri

Fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin, actualul lider PCRM, a fost dat în judecată de omul de afaceri Anatol Stati, preşedintele ASCOM Group, informează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin, dat în judecată de un om de afaceri

Vladimir Voronin, dat în judecată de un om de afaceri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consilierul lui Anatol Stati, Vitalie Diaconu, a declarat că acţiunea judiciară se referă la două cazuri, scrie Jurnal de Chişinău.

"În prima situaţie, este vorba de scrisoarea defăimătoare pe care a expediat-o Vladimir Voronin preşedintelui kazah în legătură cu Anatol Stati şi prin care au fost aduse prejudicii unui om de afaceri autohton, în cazul nostru fiind vorba de ASCOM. În al doilea caz, este vorba de un contract care trebuia semnat în 2006, şi în urma căruia ASCOM urma să livreze gaze la un preţul de 77 de dolari. Acest contract nu a fost semnat, deşi ajunsese pe ultima sută de metri. Avem informaţii că Vladimir Voronin a influenţat anularea semnării contractului", a explicat consilierul lui Stati.

În urmă cu câteva săptămâni, într-un interviu acordat ziarului Timpul, miliardarul Anatol Stati declara: "Sunt sigur de faptul că scrisoarea defăimătoare privind persoana mea, trimisă de Voronin în Kazahstan, a urmărit scopul discreditării noastre şi eliminării de pe piaţa kazahă. Este o acţiune săvârşită cu exces de putere şi în niciun caz nu reprezintă un act de drept juridic".

În acest sens, Anatol Stati a adresat procurorului general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, un demers prin care cere tragerea la răspundere a celor care au încercat să-i preia afacerea din Kazahstan, dar şi să se autosesizeze în legătură cu faptele comise de Vladimir Voronin.

"Nu pretind niciun ban, nu vreau despăgubiri. Vreau ca cei care se fac vinovaţi de denigrarea imaginii mele, de distrugerea afacerii mele, dar mai ales de faptul că cetăţenii R.Moldova sunt în continuare aduşi la limita sărăciei prin aceste preţuri exorbitante la gazele naturale să fie pedepsiţi. Înainte de toate, Voronin", a declarat Stati.

Ulterior, Procuratura Generală i-a trimis lui Anatol Stati o scrisoare prin care l-a informat că sesizarea sa a fost examinată şi că, în privinţa foştilor factori de conducere care şi-au depăşit drepturile acordate prin lege, a fost declanşată urmărirea penală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici