Vladimir Voronin îl acuză pe Vlad Filat că s-a umilit în faţa românilor, mergând la Iaşi

Liderul PCRM Vladimir Voronin a criticat şedinţa comună a guvernelor Republicii Moldova şi României, sâmbătă, în cadrul unui miting susţinut la Chişinău, calificând plecarea premierului moldovean Vlad Filat la Iaşi drept un act de trădare şi o "umilinţă în faţa românilor"

940 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin îl acuză pe Vlad Filat că s-a umilit în faţa românilor, mergând la Iaşi

Vladimir Voronin (Imagine: Mediaafx Foto/AFP)

Comuniştii au manifestat pentru a cincea sâmbătă consecutiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde s-au reunit aproximativ 1.000 de persoane, potrivit poliţiei. Liderul comuniştilor a criticat dur vizita premierului Vlad Filat la Iaşi, afirmând că acesta este un act de trădare. "S-a umilit în faţa românilor", a declarat el.

Voronin i-a recomandat, de asemenea, Guvernului R.Moldova să rămână la Iaşi pentru totdeauna dacă este atât de îndreptat spre politica românească, potrivit Info-Prim Neo, relatează PRO TV Chişinău.

În cadrul manifestaţiei, comuniştii au făcut şi glume pe seama liderilor AIE, ironizându-i în versuri.

Şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean a fost organizată sâmbătă la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi a durat aproximativ trei ore. Aceasta a fost prima reuniune comună a celor două guverne.

Miniştrii Guvernului României şi cei ai Cabinetului Republicii Moldova au semnat, la finele şedinţei comune, mai multe acorduri de colaborare bilaterală, inclusiv Planul de acţiune pentru aplicarea Parteneriatului Strategic privind integrarea europeană a statului moldovean.

Declaraţia comună pentru instituirea acestui Parteneriat Strategic a fost semnată anterior, în aprilie 2010, la Bucureşti de către preşedintele României, Traian Băsescu, şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Alături de acest document, miniştrii celor două guverne au semnat şi un acord de cooperare şi ajutor reciproc în cazul producerii dezastrelor, un acord privind regimul juridic al mormintelor de război româneşti aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi protocoale în educaţie şi securitate socială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici