Voronin: Acordul de frontieră influenţează negativ relaţiile cu România

Republica Moldova nu se opune aprofundării în toate domeniile a relaţiilor cu România, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe, preşedintele moldovean Vladimir Voronin, adăugând însă că acestea sunt influenţate de Acordul de frontieră şi tratatul de bază, relatează BASA-press.

15 afișări
Imaginea articolului Voronin: Acordul de frontieră influenţează negativ relaţiile cu România

Voronin: Acordul de frontieră influenţează negativ relaţiile cu România (Imagine: Mediafax Foto)

Nu putem face altfel pentru că suntem vecini şi ne este comod şi din punct de vedere economic, a precizat Voronin.

"În principiu, noi nu avem nici un fel de fobii, tot ce a fost, este deja în trecut. Republica Moldova este gata să construiască relaţii reciproce «normale»", a subliniat preşedintele moldovean.

Potrivit lui Vladimir Voronin, chiar prima vizita a ministrului român de Externe, Cristian Diaconescu, la Chişinău a demonstrat un mare interes al autoritaţilor române faţă de R. Moldova, care este salutat de Chişinău. "Vizita ministrului român de Externe a dat de înţeles că (Republica) Moldova reprezintă un interes, o prioritate pentru România", a precizat acesta.

"Relaţiile dintre România şi R. Moldova sunt influenţate mult de Acordul de frontieră şi tratatul de bază, care duc la discuţii nocive ce nu ar trebui să fie dacă vor fi semnate aceste acorduri, dacă ar exista o voinţă politică din partea României. Astfel, s-ar deschide mai multe priorităţi atât pentru Moldova, cât şi pentru România. Noi suntem gata pentru semnarea acestora", a mai spus Voronin.

Citeşte şi

Diaconescu: Tratatul privind micul trafic, fără legătură cu Tratatul de bază

Voronin: România refuză să recunoască suveranitatea Republicii Moldova

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici