Voronin acuză opoziţia de "lovitură de stat anticonstituţională" - VIDEO

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat, marţi, că autorităţile "vor sta de strajă în faţa puciştilor" şi nu vor permite nimănui să satisfacă "poftele nesăbuite ale forţelor oculte, extremiste", informează Moldpres în pagina electronică.

55 afișări
Imaginea articolului Voronin acuză opoziţia de "lovitură de stat anticonstituţională" - VIDEO

Voronin acuză opoziţia de "lovitură de stat anticonstituţională" (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Într-un discurs televizat susţinut marţi, Voronin a acuzat opoziţia de organizarea unui puci, având ca scop "desfiinţarea statului moldovenesc" şi "lichidarea democraţiei".

"În această dimineaţă, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean practic au devenit capii ştabului, care a început lovitura de stat anticonstituţională în Republica Moldova", a spus Voronin, referindu-se la cei trei lideri ai opoziţiei parlamentare. El a apreciat că acţiunile desfăşurate la Chişinău, "acapararea administraţiei prezidenţiale, asaltul Parlamentului, profanarea drapelelor moldoveneşti", nu pot fi calificate decât ca un puci. "Organizatorii acestui puci şi-au format un scut viu, alcătuit din studenţi, liceeni şi elevi", a spus Voronin.

El i-a acuzat pe liderii opoziţiei şi de "incapacitate de a pierde într-o competiţie democratică cinstită, atitudinea de ignorare faţă de statul de drept, faţă de voinţa exprimată liber poporului, faţă de standardele şi valorile europene", apreciind că aceştia "au ales crima gravă îndreptată împotriva Moldovei".

Precizând că autorităţile nu vor permite nimănui să încalce drepturile omului, să ignore legislaţia sau "să satisfacă poftele nesăbuite ale forţelor oculte, extremiste, care doresc să compromită şi s-o implice în jocurile lor murdare", Voronin a declarat că "aceste instrumente de instigare nu pot fi acceptate, autorităţile legale ale ţării vor sta de strajă în faţa puciştilor, vor apăra legea democratică pe care a făcut-o poporul la 5 aprilie 2009".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici