Voronin ameninţă că va ataca decizia CEDO privind Mitropolia Basarabiei

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a ameninţat că va contesta decizia prin care CEDO a obligat R.Molodva să legalizeze Mitropolia Basarabiei, dacă Biserica Ortodoxă Română nu renunţă la înfiinţarea a trei noi eparţii în zonă.

3 afișări
Imaginea articolului Voronin ameninţă că va ataca decizia CEDO privind Mitropolia Basarabiei

Foto BBC Romanian.com

"Nu dorim repetarea situaţiei Kosovo în Moldova. De aceea, vom răsturna decizia Curţii de la Strasbourg, dacă dezordinea din jurul Mitropoliei Moldovei nu se opreşte", a declarat Voronin, citat de postul de televiziune NIT, informează BBC România în pagina electronică.

"Asta e o declaraţie oficială, eu nu arunc cu cuvinte când e vorba de astfel de probleme. Nu putem să ne târguim cu credinţa noastră şi nu vom face din credinţă un ostatic al politicii", a adăugat el.

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse, a atacat şi ea cu vehemenţă decizia reactivării celor trei eparhii.

Delegaţii ale Bisericii Ortodoxe Române şi Bisericii Ortodoxe ruse au participat, săptămâna trecută, în Bulgaria, la primele discuţii din ultimii opt ani cu privire la Mitropolia Basarabiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici