Voronin şi Smirnov s-au întâlnit vineri la Tighina - presă

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin şi liderul de la Tiraspol Igor Smirnov discută vineri pe tema rezolvării conflictului transnistrean, a anunţat agenţia rusă Itar-Tass.

10 afișări
Imaginea articolului Voronin şi Smirnov s-au întâlnit vineri la Tighina - presă

Voronin şi Smirnov s-au întâlnit vineri la Tighina - presă

Potrivit agenţiei ruse, Voronin şi preşedintele Transnistriei s-au întâlnit la Tighina, în regiunea separatistă. Aceasta este prima întâlnire dintre cei doi lideri din 2001.

Negocierile privind rezolvarea conflictului transnistrean, unul dintre "conflictele îngheţate" din fostul spaţiu sovietic, au fost suspendate în urmă cu doi ani.

Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova în 1990, dar nu este recunoscută pe plan internaţional.

Liderii radicali proruşi din regiune se temeau că majoritatea vorbitoare de limba română din Moldova s-ar putea uni într-o bună zi cu România. Cele două părţi au fost implicate într-un conflict de scurtă durată în 1992, după destrămarea Uniunii Sovietice, dar Rusia a trimis forţe de menţinere a păcii, care sunt prezente şi acum în regiune.

Locuitorii Transnistriei s-au pronunţat în 2006, în cadrul unui referendum, în favoarea independenţei şi unirii cu Rusia, respingând propunerea de autonomie sporită în cadrul Moldovei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici