Voronin vrea să restituie Ermitajului două tablouri furate în 2006

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin, care s-a întâlnit la Sankt-Petersburg cu omologul său rus în cadrul summitului informal al CSI, s-a referit la restituirea unor tablouri care au aparţinut Ermitaj, generând surprinderea personalului muzeului.

39 afișări
Imaginea articolului Voronin vrea să restituie Ermitajului două tablouri furate în 2006

Voronin vrea să restituie Ermitajului două tablouri furate în 2006

Potrivit biroului de presă al Preşedinţiei de la Chişinău, cei doi au discutat despre criza transnistreană, relaţiile commercial-economice dintre cele două ţări, pronunţându-se pentru "extinderea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale, în spiritul parteneriatului strategic şi prieteniei tradiţionale moldo-ruse", relatează BBC România în pagina electronică.

Organele de poliţie moldoveneşti au încheiat în urmă cu trei zile anchetarea unui caz, în cadrul căruia au descoperit două tablouri dintre cele furate în 2006 din muzeul Ermitaj, Republica Moldova urmând să restituie în curând Rusiei operele de artă descoperite de poliţia de la Chişinău.

"(Tablourile) urmau să fie vândute în străinătate. După încheirea tuturor procedurilor necesare, le vom restitui Ermitajului," a declarat Voronin.

Angajaţii muzeului Ermitaj se arată însă surprinşi de aceste declaraţii ale liderului moldovean. "Suntem foarte miraţi şi ne întrebăm ce vor de fapt să ne restituie", a declarat şefa serviciului de presă al muzeului, Larisa Korabelnikova, citată de agenţia rusă Interfax. Ea a precizat că din Ermitaj nu au dispărut tablouri. Ea a precizat totodată că autorităţile moldovene nu au cerut până acum muzeului nici un fel de informaţii despre tablourile respective.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici