Vreme extremă în Coreea de Sud: cel puţin 16 persoane au murit din cauza căldurii

Cel puţin 16 persoane au murit din cauza căldurii excesive în Coreea de Sud. În unele zone ale ţării, temperaturile au fost mai mari de 38 de grade Celsius.

359 afișări
Imaginea articolului Vreme extremă în Coreea de Sud: cel puţin 16 persoane au murit din cauza căldurii

Vreme extremă în Coreea de Sud: cel puţin 16 persoane au murit din cauza căldurii

Decesele au fost înregistrate în ultimele trei luni. Anul trecut, în aceeaşi perioadă a anului au fost doar şase victime ale caniculei, a anunţat miercuri Agenţia coreeană pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA), potrivit CNN.

Alte 1.284 de persoane au avut probleme medicale provocate de căldură în această săptămână, a mai anunţat KDCA.

Coreea de Sud a ridicat avertismentul de caniculă la cel mai înalt nivel pentru prima dată din 2019.

Avertizările privind valul de căldură s-au extins în cea mai mare parte a ţării de la sfârşitul lunii iulie.

Marţi, cele mai ridicate temperaturi ale zilei au fost raportate în oraşul Yeoju din provincia Gyeonggi, cu 38,4 grade Celsius, şi în oraşul Anseong, 38,2 grade Celsius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici