Vulcanul de Foc din Guatemala a erupt - VIDEO

Volcán de Fuego din Guatemala a erupt, iar materii incandescente şi coloane de cenuşă vulcanică au fost proiectate în atmosferă până la 7.000 de metri altitudine faţă de nivelul mării, relatează AP în pagina online.

822 afișări
Imaginea articolului Vulcanul de Foc din Guatemala a erupt - VIDEO

Vulcanul de Foc din Guatemala a erupt - VIDEO

Nicio evacuare nu a fost dispusă în urma acestei activităţi vulcanice, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Însă autorităţile au îndemnat comunităţile din zonă să rămână vigilente.

Agenţia gutaemaleză de vulcanologie a anunţat că muntele produce, "în mod constant, zgomote asemănătoare celor scoase de o locomotivă de tren, dar şi explozii puternice", care au zguduit acoperişuri şi geamuri pe o rază de 30 de kilometri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Agenţiei pentru intervenţie la dezastre, David de Leon, materie vulcanică a căzut în cel puţin opt localităţi din apropiere.

Vulcanul de Foc - care a erupt de 13 ori anul trecut - este situat în partea central-sudică a Guatemalei şi se ridică la 3.763 de metri deasupra nivelului mării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici