WikiLeaks intenţionează să publice documente secrete despre situaţia din Rusia şi China

Site-ul WikiLeaks, care a publicat sute de mii de documente militare americane despre operaţiunile din Irak, pregăteşte difuzarea unor documente despre situaţia din Rusia şi China, informează ziarul rus Kommersant, citat de pagina online a RIA Novosti.

65 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks intenţionează să publice documente secrete despre situaţia din Rusia şi China

WikiLeaks intenţionează să publice documente secrete despre situaţia din Rusia şi China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ruşii vor afla lucruri foarte interesante despre ţara lor", a declarat purtătorul de cuvânt al WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson.

Principalul scop al proiectului îl reprezintă "regimurile despotice din China, Rusia şi Asia Centrală", afirma, în 2006, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

WikiLeaks a publicat aproximativ 400.000 de documente secrete ale armatei americane dezvăluind aspecte inedite despre operaţiunile din Irak. Documentele sugerează că forţele americane au acoperit abuzuri comise de autorităţile irakiene. Acuzaţiile au fost respinse de armata americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici