WikiLeaks va publica un milion de documente în 2013

Site-ul WikiLeaks, specializat în divulgarea rapoartelor secrete, va publica un milion de documente în 2013, a anunţat joi fondatorul său Julian Assange, într-o intervenţie de la balconul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde se refugiază de şase luni.

677 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks va publica un milion de documente în 2013

Julian Assange anunţă că WikiLeaks va publica un milion de documente în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anul viitor va fi la fel de plin (ca şi 2012). WikiLeaks pregăteşte publicarea unui milion de documente care vizează toate statele lumii, toate statele din această lume", a declarat Assange pe un ton combativ, în aplauzele o sută de susţinători.

WikiLeaks a publicat deja mai ales rapoartele armatei americane cu privire la Irak şi Afganistan şi 250.000 de telegrame americane, provocând furia Washingtonului.

"Acum şase luni, acum 185 de zile, am intrat în această clădire care a devenit casa mea, biroul meu şi refugiul meu", a declarat Assange în cea de-a doua intervenţie publică a sa de la ambasada Ecuadorului de când este refugiat.

"Uşa este deschisă, uşa a fost mereu deschisă pentru oricine doreşte să vorbească cu mine" pentru a soluţiona situaţia, a spus el într-un discurs de aproximativ zece minute din balconul ambasadei Ecuadorului, decorat cu o ghirlandă de Crăciun şi situat la câţiva paşi de marele magazin Harrods.

Julian Assange, un australian în vârstă de 41 de ani, se află din iunie în ambasada Ecuadorului pentru a scăpa de o extrădare în Suedia, unde este anchetat într-un caz de viol şi agresiune sexuală presupusă, în care el se declară nevinovat.

Ecuadorul i-a acordat azil politic, însă Londra intenţionează să aplice mandatul de arestare suedez. "Cyber-warrior" a afirmat că dacă va fi trimis în Suedia, riscă să fie apoi extrădat în SUA şi să primească pedeapsa cu moartea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici