Yemen va fi prima ţară din lume care rămâne fără apă?

Yemen ar putea fi prima ţară care va rămâne fără nici o sursă de apă în câţiva ani, o perspectivă sumbră pentru populaţia de 24 de milioane de locuitori, afirmă experţi citaţi de CNN.

105 afișări
Imaginea articolului Yemen va fi prima ţară din lume care rămâne fără apă?

Yemen va fi prima ţară din lume care rămâne fără apă? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Sana'a, capitala Yemenului, rata anuală de creştere a populaţiei este de 7%. O parte tot mai mare a yemeniţilor prefera capitala în locul oraşelor secetoase din provincie.

Guvernul este ineficient în eforturile de a gestiona resursele de apă, luând în discuţie chiar mutarea capitalei mai aproape de coastă pentru a putea obţine apă din mare prin desalinizare, aşa cum au făcut alte ţări din Orientul Mijlociu.

Criza de apă este şi o problemă globală deoarece, la fel ca Somalia, unde deşertificarea este strâns legată de conflictele interne şi luptele pe accesul la surse de apă, Yemen ar fi un factor destabilizator de care au nevoie insurgenţii pentru a-şi întări bazele din zone mai puţin apropiate de sediile puterii, se arată pe www.ecocentric.blogs.time.com.

"Eşecul de a înfiinţa firme locale de extragere a apei în zone care nu au primit sprijin din partea guvernului şi care nu au acces la servicii sociale ridică temeri asupra faptului că o nouă al Qaeda ar putea căuta refugiu în aceste regiuni ", a declarat Christofer Boucek de la Carnegie Endowment for International Peace.





Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici